O nama

PUTOVANJA” su prvi časopis za turizam, ekonomiju nauku i kulturu na prostoru Crne Gore, koji pokreće mnoga pitanja iz turističke djelatnosti, inicira značajne aktivnosti u cilju povećanja turističkog prometa, poboljšanja turističkog proizvoda, kulture, i brojnim podacima iz Crne Gore i svijeta daje značajnu potporu razvoju turizma u Crnoj Gori.

Pored članova redakcije za list pišu istaknuti turistički i kulturni radnici, privrednici, univerzitetski profesori, međunarodni eksperti.. Za “PUTOVANJA” su pisali: gen. sekretar UNWTO, predsjednik ETC, profesori sa visokoobrazovnih ustanova iz zemlje i svijeta, kao i naučni saradnici sa priznatih međunarodnih instituta i organizacija… Naši sagovornici u prethodnim brojevima bili su članovi Vlade – ministri i potpredsjednici, ambasadori, međunarodni ekonomski i finansijski eksperti…

“PUTOVANJA” su na svojim stranicama, potencirala značaj turizma i doprinijela da naš turistički proizvod postane svjetski brend.

Za svoj rad, dobili smo nagrade:
– SACEN INTERNATIONAL-a – Zlatno turističko pero
– SACEN INTERNATIONAL-a – Zlatno turističko srce
Plaketu Turističke organizacije Podgorica – U akciji Biramo najbolje u turizmu…
– U 2013. godini časopis je dobio godišnju nagradu Wild Beauty Award 2013 kao najbolji štampani medij koji je doprinio popularizaciji i kreiranju svijesti o značaju turizma u Crnoj Gori.

U svom sedamnaestogodišnjem radu “Putovanja” su postala prepoznatljiva, i rado viđen časopis u mnogim domovima, ustanovama, preduzećima i nadasve, fakultetima i hotelima. »Putovanja« čitaju: učenici, studenti, profesori, privrednici, turistički i kulturrni poslenici, turisti ….

Nažalost, danas kada turizam predstavlja najznačajniji privredni potencijal Crne Gore, činjenica da se samofinansiramo, limitirajući je faktor koji nas sprečava da budemo brži, efikasniji i „ljepši“. Ipak najteže nam pada neizvjesnost koja nas prati od broja do broja i pitanje kako opstati.

Svoje želje možemo na pravi način ostvariti samo uz podršku prijatelja, onih koji žive za turizam i prepoznaju ulogu „Putovanja“ u afirmaciji i razvoju crnogorske turističke privrede.

Leave a comment